Mojo.az Banner
21:53 Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Bəzi ərazilərdə işıq olmayacaq  |     21:51 Bakıda iki avtomobil toqquşdu, biri yanacaqdoldurma məntəqəsinə çırpıldı - Tıxac yarandı  |     21:32 Türkiyəli müğənni Güllünün ölümündən sonra mirası bəlli oldu  |     21:23 Sabah bu ərazilərdə qaz kəsiləcək  |     21:15 Camış ətini dana əti adı ilə təqdim edən restoran bu iş adamınındır  |     21:09 Zelenski Ukraynaya təzminat kreditini müzakirə etmək üçün Aİ sammitində iştirak edəcək  |     21:07 Ağstafada üç uşağını döydüyü iddia edilən ata saxlanılıb - YENİLƏNİB  |     21:00 Şuşada 30 milyon manata yaşayış binaları tikiləcək  |     20:53 "Avroviziya-2026"da tamaşaçılar üçün qaydalar dəyişdiriləcək  |     20:28 Gəncədə məktəbli qayçı ilə ehtiyatsız davrandı, dördüncü sinif şagirdi gözündən xəsarət aldı  |     20:22 Gürcüstan vətəndaşlarının xaricdə səs vermələri qadağan edildi  |     20:12 Putin cizgi filminin qəhrəmanı oldu  |     20:01 Eyni cinayəti dəfələrlə törətmiş şəxsə ağır cəza verildi  |     19:36 Naxçıvanda bir sıra qurumlar birləşdi  |     19:14 Azər Qasımlı Qurbanəli Yusifovu övladları ilə hədələyib? - Məhkəmə istintaqı yekunlaşır  |     18:52 Türkiyədən Azərbaycana nə qədər pul köçürülüb?  |     18:45 Azərbaycanda bir qrup şəxsə avtomobillər VERİLƏCƏK  |     18:38 Sabiq deputat Ramiz Mehdiyev barədə: "Siz kimə və nəyə güvənmisiniz?"  |     18:30 AQTA şadlıq sarayında yoxlama keçirdi: İstehlakçıların aldadıldığı müəyyən edildi  |     18:17 Tikinti maqnatının şirkəti cari ildə 41 milyonluq sifariş alıb  |    
Left Banner
Right Banner

Yaponlar indi də çamurdan ət hazırlayacaq

10.05.2025 22:38 432
Yaponlar indi də çamurdan ət hazırlayacaq
Yaponiyalı tədqiqatçılar ərzaq problemi ilə mübarizə məqsədilə süni ət istehsal etmək üçün xammal kimi kanalizasiya tullantıları və soyadan istifadə ideyasını irəli sürüblər.

Median.Az
"Bakupost.az"a istinadən xəbər verir ki, konsepsiya Okayamadan olan Mitsuyuki İkeda tərəfindən təklif edilmiş və Tokionun Kanalizasiya İdarəsi tərəfindən dəstəklənmişdir.

İnsan fəaliyyəti nəticəsində yaranan tullantıların emalı prosesi zülallarla 63%, karbohidratlarla 25%, yağlarla 3% və minerallarla 9% zəngin biokütlənin əmələ gəlməsi ilə nəticələnir ki, bu da onu tərkibinə görə mal əti ilə müqayisə etməyə imkan verir.
Dadını yaxşılaşdırmaq üçün məhsula soya teksturalı məhsul və müxtəlif dadlandırıcı əlavələr daxil edilir. Aparılan testlərə görə, onun dadı praktiki olaraq adi ətdən fərqlənmir.
Mütəxəssislərin fikrincə, belə ixtiraların qəbulu zamanla dəyişə bilər.Necə ki, vaxtilə suşi və ya həşəratlardan hazırlanan yeməklərə münasibət dəyişmişdi.скачать dle 11.3