Ərəblərin uzunömürlülük SİRRİ: Xurmanı belə yeyin » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:52 Tramp: ABŞ neftin dünya bazarında ucuzlaşmasına çalışır  |     22:47 İran nüvə proqramı ilə bağlı ABŞ-la danışıqları bərpa etmək istəyir  |     22:47 Komitədən hamilə olan 14 yaşlı qızla bağlı AÇIQLAMA  |     22:35 Dünyada şöhrət qazanmış falçı saxlanıldı  |     22:30 Cavid Rzayev Rusiya vətəndaşlığından çıxarıldı  |     22:27 FHN Laçındakı yanğınla bağlı məlumat yaydı  |     22:12 Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Bəzi ərazilərdə qaz olmayacaq  |     22:04 Laçında meşə yanğını baş verib  |     21:47 İlqar İsmayılov azadlığa buraxıldı  |     21:35 İsrail Suriyanın Katana şəhərinə aviazərbə endirib  |     21:18 Rusiyalı MMA döyüşçüsünə atəş açanlar saxlanılıblar  |     21:06 Monqolustandakı "Böyük Dəbilqə" turnirinə qatılacaq Azərbaycan cüdoçuları müəyyənləşib  |     20:55 Mosul hava limanı 11 ildən sonra fəaliyyətini bərpa edir  |     20:47 Portuqaliyalı futbolçu faciəvi şəkildə dünyasını dəyişib  |     20:41 Azərbaycanda SSRİ dövründə ayrılmış torpaq sahələrinin qeydiyyatı asanlaşdırılıb  |     20:33 Ədliyyə orqanlarının xüsusi xəzinə hesabı yaradılır  |     20:28 Son altı ayda Naxçıvanda 172 nəfər qidadan zəhərlənib  |     20:21 Azərbaycanla Vyetnam arasında beş sənəd imzalanıb  |     20:16 Sabah çimərliklərdə suyun temperaturu 28 dərəcə isti olacaq  |     20:10 "Real" müdafiəçisi ilə yolları ayırıb  |    

Ərəblərin uzunömürlülük SİRRİ: Xurmanı belə yeyin

Kərə yağı ilə xurma əcnəbiləri təəccübləndirsə də, bu dərin mənası olan klassik ərəb birləşməsidir.

Median.Az xəbər verir ki, bu sadə, lakin qidalandırıcı desert və ya qəlyanaltı Səudiyyə Ərəbistanı və BƏƏ-də məşhurdur.
 
Xurmanın tərkibində kalium, maqnezium və lif var. Kərə yağı isə yağda həll olunan vitaminlərlə zəngindir. Duz elektrolit balansını bərpa edir.

Xurma karbohidratlarla zəngindir (təxminən 70%), kərə yağı isə yağ əlavə edir. Birlikdə onlar isti iqlimlərdə və tez-tez oruc tutmaqda (məsələn, Ramazanda) xüsusilə vacib olan güclü enerji artımını təmin edirlər.

Şirin xurma və duzlu yağ xoş kontrast yaradır. Himalay duzu (və ya adi dəniz duzu) xurmanın karamel tərkibini vurğulayaraq bu effekti gücləndirir.

Bu birləşməni dadmaq üçün xurmanı uzununa kəsin və tumunu çıxarın. Yarıqları yumşaq kərə yağı ilə doldurun. Üzərinə də Himalay duzu səpin (və ya sadəcə bir çimdik duz əlavə edin). Çay və ya ərəb qəhvəsi ilə sərvis edin. (baku.ws)скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            444 09.04.25 22:50