Bu pəhrizlər diabet riskini artırır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:27 Azərbaycan Ordusunun mövqeləri atəşə tutulub  |     13:44 Ekrem İmamoğlu saxlanıldı  |     13:18 Bakı metrosunda terrordan 31 il keçir  |     13:05 İmmunitetimizi necə gücləndirək? Həkim orqanizmin üç müdafiə xəttindən danışdı  |     12:49 Alimlər tarixdə ilk daş alətlərin mənşəyini açıqladılar: İnsanlar tərəfindən YARADILMAYIB  |     12:33 Avtomobildə yemək bişirən iranlı bloqer məhkəməyə çağırılıb  |     12:19 Yaz depressiyasına daha çox kimlər məruz qalır? - Psixoloqdan AÇIQLAMA  |     11:55 ABŞ-də 380 milyon il yaşı olan qalıqlar zibilliyə atıldı  |     11:48 Xolesterin səviyyəsini normallaşdırmağa kömək edəcək qəlyanaltı: Alimlərdən AÇIQLAMA  |     11:46 Maskın departamenti ABŞ Sosial Təminat Xidmətinin bazasında üç milyondan çox "ölü" aşkar edib  |     11:36 Oğlan yetkinlik yaşına çatmayan sevgilisini kimsəsiz evə apardı - Kürdəmirdə dəhşətli hadisə  |     11:35 Roma Papası Fransisk: "Sözləri, düşüncələri və Yer kürəsini silahsızlaşdırmalıyıq"  |     11:33 Xəzər rayonunun bir hissəsində qaz olmayacaq  |     11:28 Vəzifəli şəxs rüşvətə görə vəhşicəsinə döyülüb? - DİN-dən açıqlama (YENİLƏNİB)  |     11:19 Şəkidə AĞIR QƏZA - Ölənlər var  |     23:10 Uşaq bağçasından ət maşını, tanışının evindən paltaryuyan maşın oğurladı  |     23:03 BYD 5 dəqiqəlik elektrodoldurma texnologiyasını elan etdi, səhmləri rekord həddə yüksəldi  |     22:57 Sumqayıtda 52-ci məhəllənin problemi niyə həll edilmir? (VİDEO)  |     22:50 Azərbaycanda 10 şirkət ləğv edildi (SİYAHI)  |     22:45 63 yaşlı cibgirə hökm oxundu  |    

Bu pəhrizlər diabet riskini artırır

Araşdırmalara görə, arıqlamaq üçün nəzərdə tutulan pəhrizlərin çoxu 2-ci tip diabetin inkişaf riskini 20% artıra bilər.

Aşağı karbohidratlı, yüksək yağlı pəhriz artıq çəki ilə mübarizənin məşhur üsullarından biri hesab olunur.

Ancaq bu pəhriz II tip diabetin inkişafına səbəb ola bilər.

Yüksək karbohidratlar, şəkərlər, yüksək işlənmiş və lif az olan pəhrizlər risk faktorları hesab olunur.

Belə qidalar çəki artımına, yüksək işlənmiş karbohidratlar isə insulin müqavimətinə səbəb olur. Nəticədə II tip şəkərli diabet inkişaf edir.

Alimlər belə nəticəyə gəliblər ki, pəhriz və xroniki xəstəliklərin inkişaf riski arasındakı əlaqə piylənmə ilə izah olunur. Buna görə də balanslaşdırılmış qidalanmaya diqqət yetirmək lazımdır.

Ehtimal ki, diabetin inkişafının qarşısını almaq üçün Aralıq dənizi pəhrizinə riayət edə bilərsiniz.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            420 13.09.24 22:25