Bu pəhrizlər diabet riskini artırır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
14:32 Pakistanın baş naziri Azərbaycana yola düşüb  |     13:44 İsrail prezidenti Azərbaycana təyin olunmuş yeni səfirlə görüşüb  |     13:38 "Crocus City Hall"da törədilən terror aktı: İcraçılar harada, necə və nə qədər müddətə hazırlaşıblar  |     13:31 Özbəkistan prezidenti Fəxri xiyabanda ulu öndər Heydər Əliyevin xatirəsini anıb  |     13:30 Bakıda kişi sevgilisini yanacaqdoldurma məntəqəsində döydü  |     13:30 Küləkli hava şəraiti ilə bağlı gəmilərə xəbərdarlıq edilib  |     12:42 Həftəsonu 41 mindən çox abituriyent üçün qəbul imtahanı keçiriləcək  |     12:33 Dövlət xidməti 62 əməkdaşı barədə Baş Prokurorluğa müraciət edib  |     12:18 Yekaterinburqda həbs edilən iki azərbaycanlı məhkəmənin qərarından şikayət edib  |     12:17 Türkiyədə qəzaya uğrayan yüngülmühərrikli təyyarə tapıldı: Bir nəfər xilas edildi  |     12:16 Lənkəranda evə hücum edib qonşusunu bıçaqlayan şəxs saxlanıldı (Yenilənib)  |     12:05 Bakı metropolitenində baş vermiş TERROR AKTI: 13 nəfərin həyatına son qoyan partlayış  |     12:04 Ramiz Zeynalovun adından istifadə edən şəxslə bağlı qərar verildi  |     12:03 Azərbaycan nefti bahalaşıb  |     12:02 Mənzilə dair tələbin pozulmasına görə məcburi köçkünlərlə bağlı məhkəməyə 105 müraciət olub  |     11:52 ABŞ Ukraynaya bəzi silahların göndərilməsini dayandırmaq qərarına aydınlıq gətirib  |     11:47 Bu gün Leyla Əliyevanın DOĞUM GÜNÜDÜR  |     11:43 Şavkat Mirziyoyev: "Azərbaycan və Özbəkistan FIFA-ya birgə müraciət edəcəklər"  |     11:29 Sabiq sədr müavini vəfat etdi  |     11:17 Türkmənistan XİN rəhbəri Füzuliyə gəlib  |    

Bu pəhrizlər diabet riskini artırır

Araşdırmalara görə, arıqlamaq üçün nəzərdə tutulan pəhrizlərin çoxu 2-ci tip diabetin inkişaf riskini 20% artıra bilər.

Aşağı karbohidratlı, yüksək yağlı pəhriz artıq çəki ilə mübarizənin məşhur üsullarından biri hesab olunur.

Ancaq bu pəhriz II tip diabetin inkişafına səbəb ola bilər.

Yüksək karbohidratlar, şəkərlər, yüksək işlənmiş və lif az olan pəhrizlər risk faktorları hesab olunur.

Belə qidalar çəki artımına, yüksək işlənmiş karbohidratlar isə insulin müqavimətinə səbəb olur. Nəticədə II tip şəkərli diabet inkişaf edir.

Alimlər belə nəticəyə gəliblər ki, pəhriz və xroniki xəstəliklərin inkişaf riski arasındakı əlaqə piylənmə ilə izah olunur. Buna görə də balanslaşdırılmış qidalanmaya diqqət yetirmək lazımdır.

Ehtimal ki, diabetin inkişafının qarşısını almaq üçün Aralıq dənizi pəhrizinə riayət edə bilərsiniz.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            588 13.09.24 22:25