Çili bibəri piylənməyə səbəb olur? - TƏDQİQAT » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:01 Bir manata görə "parkovşik"lər dalaşdı: Birinin çənəsi sındı  |     22:57 İran İsrailə yüzlərlə ballistik raket buraxdığını bildirib  |     22:55 Bu rayonda xəstəxana tikilir - Layihəsi 597 minə hazırlanacaq  |     22:50 Bakı çimərliklərində "cib yandıran" qiymətlər  |     22:44 Bakıda tanınmış həkim narkotacir kimi saxlanıldı - Rəsmi (VİDEO)  |     22:36 Azərbaycanda illik inflyasiya məlum olub (RƏQƏMLƏR)  |     22:30 Mingəçevirdə üç avtomobil toqquşdu: Xəsarət alanlar var  |     22:25 Paşinyan: "İrəvan və Bakı sülh sazişinin imzalanması üçün məsləhətləşmələr aparır"  |     22:17 Bakıda mübahisə ölümə səbəb oldu - Fotoqraf qonşusu tərəfindən qətlə yetirildi  |     22:12 İsrail-İran gərginliyinə görə Həcc ziyarətindən qayıdan zəvvarlarımız çətin vəziyyətə düşdülər  |     22:04 Bakı-Naxçıvan-Bakı avtobus reysləri fəaliyyətini dayandırıb  |     21:59 Əlikram Bayramovun itkin düşmüş qardaşı oğlu tapıldı  |     21:51 "Space TV"yə "Maşa və ayı" cizgi filminə görə xəbərdarlıq edildi  |     21:46 "Real" Argentina millisinin futbolçusunu transfer edib  |     21:39 ABŞ Yaxın Şərqə hərbi qüvvə göndərir  |     21:32 Rusiya və bir sıra ölkənin 90-a yaxın mədəniyyət nümayəndəsi quru yolla İrandan Azərbaycana gətiriləcək  |     21:31 Xameneinin iqamətgahlarından biri raketlə vurulub  |     21:25 Üç şəhərətrafı avtobus marşrutları üzrə müsabiqənin qalibləri müəyyən edilib  |     21:19 İsrailin şimalında hava həyəcanı siqnalı verilib, iki PUA vurulub  |     21:11 Azərbaycanda taksi şirkəti və direktoru cərimələnib  |    

Çili bibəri piylənməyə səbəb olur? - TƏDQİQAT

Çin Elektron Elm və Texnologiya Universitetinin (UESTC) alimləri müəyyən ediblər ki, piylənmə tez-tez çili bibəri istehlak edən insanlar arasında daha çox yayılıb.

Məlumata görə, tədqiqatçılar çili bibəri istehlakının tezliyi, bədən kütləsi indeksi (BMI) və ümumi ABŞ əhalisi arasında piylənmənin yayılması arasındakı əlaqəni təhlil ediblər. Tədqiqata 6138 ABŞ-li qadın və kişi qoşulub. İştirakçıların sağlamlığı, çəkisi və çili bibəri istehlakının tezliyi haqqında məlumat toplanılıb.

Əldə edilən məlumatlara əsasən, könüllülər üç qrupa bölünüblər: çili bibəri yeməyənlər, az hallarda yeyənlər və tez-tez yeyənlər. Korrelyasiya təhlili göstərdi ki, üçüncü qrupdakı iştirakçılarda normaldan daha çox bədən kütləsi indeksi var. Alimlər hesablayıblar ki, onların BKG-si (bədən kütlə göstəricisi) rassionunda az miqdarda çili bibəri olan könüllülərinkindən orta hesabla 0,71 bal yüksəkdir.

Həmçinin çili bibəri istehlakı yüksək səviyyədə olan iştirakçıların birinci qrupdakı könüllülərlə müqayisədə piylənmə riskinin 55% daha yüksək olduğu müəyyən edildi.

Alimlər qeyd ediblər ki, çili bibəri çox vaxt yağlı və kalorili qidalarla birlikdə istehlak edilir. Çox güman ki, kilo almağa səbəb olan bu birləşmədir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            621 05.06.24 11:59