Çili bibəri piylənməyə səbəb olur? - TƏDQİQAT » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
23:02 Kartofun qiymətində artım - Azərbaycanda bahalaşma Avropanı da geridə qoydu  |     22:55 Özbəkistan 200 min manata “qızıl viza” satmağa başlayır - Özəllikləri  |     22:49 "Ford" ticarət müharibəsinə görə Çinə avtomobil ixracını dondurdu  |     22:44 Restoranda ciddi nöqsanlar aşkarlandı - Sahibi cərimələndi  |     22:36 Nəqliyyat vasitələrinin idxalı artıb, payı azalıb  |     22:31 Azad edilmiş ərazilərdə mal-qara saxlanılmasına icazə verilirmi? - Rəsmi cavab  |     22:22 Xəstəlik vərəqi ilə bağlı YENİLİK  |     22:16 Peskov: Putin İran dosyesini Oman sultanı ilə müzakirə edə bilər  |     22:11 Plastik cərrahiyyə ilə bağlı sertifikat verən şöbə müdirləri barəsində məhkəmə qərar qəbul etdi  |     22:04 18 yaşlı azərbaycanlı tələbənin əsəri Dubayda 15 min dollara satıldı  |     21:59 Bu həftə "Tesla" və "Alphabet" gəlir açıqlayacaq - Davam, yoxsa...?  |     21:50 Yasamalda 150 illik ev uçur - VİDEO  |     21:44 Astarada dənizkənarı çirkabdan təmizləndi - VİDEO  |     21:36 Təlim və toplanışlara cəlb edilənlər iş yerini itirə bilərmi?  |     21:30 Azərbaycanlı blogeri aldadıb pulunu aldılar (VİDEO)  |     21:22 Puşkin küçəsində xüsusi hərəkət zolağı təşkil edilib  |     21:16 Qırğızıstanda Azərbaycan Mədəniyyəti Günlərinin təntənəli açılış mərasimi keçirilir  |     21:11 Göygöldə 42 yaşlı şəxs dəm qazından boğularaq ölüb  |     21:02 Lənkəranda çörək sexinin qanunsuz fəaliyyəti dayandırılıb  |     20:57 Putin: Pasxa atəşkəsindən sonra hərbi əməliyyatlar yenidən başlayıb  |    

Çili bibəri piylənməyə səbəb olur? - TƏDQİQAT

Çin Elektron Elm və Texnologiya Universitetinin (UESTC) alimləri müəyyən ediblər ki, piylənmə tez-tez çili bibəri istehlak edən insanlar arasında daha çox yayılıb.

Məlumata görə, tədqiqatçılar çili bibəri istehlakının tezliyi, bədən kütləsi indeksi (BMI) və ümumi ABŞ əhalisi arasında piylənmənin yayılması arasındakı əlaqəni təhlil ediblər. Tədqiqata 6138 ABŞ-li qadın və kişi qoşulub. İştirakçıların sağlamlığı, çəkisi və çili bibəri istehlakının tezliyi haqqında məlumat toplanılıb.

Əldə edilən məlumatlara əsasən, könüllülər üç qrupa bölünüblər: çili bibəri yeməyənlər, az hallarda yeyənlər və tez-tez yeyənlər. Korrelyasiya təhlili göstərdi ki, üçüncü qrupdakı iştirakçılarda normaldan daha çox bədən kütləsi indeksi var. Alimlər hesablayıblar ki, onların BKG-si (bədən kütlə göstəricisi) rassionunda az miqdarda çili bibəri olan könüllülərinkindən orta hesabla 0,71 bal yüksəkdir.

Həmçinin çili bibəri istehlakı yüksək səviyyədə olan iştirakçıların birinci qrupdakı könüllülərlə müqayisədə piylənmə riskinin 55% daha yüksək olduğu müəyyən edildi.

Alimlər qeyd ediblər ki, çili bibəri çox vaxt yağlı və kalorili qidalarla birlikdə istehlak edilir. Çox güman ki, kilo almağa səbəb olan bu birləşmədir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            573 05.06.24 11:59