Qızarmış kartof beyin neyronlarını öldürür » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
19:54 Tələbələrin köçürülməsi prosesinə start verildi  |     19:48 Ermənistan və İran müdafiə nazirləri regional təhlükəsizlik məsələlərini müzakirə ediblər  |     19:36 Sabah bəzi rayonlarda şimşək çaxacaq, dolu düşəcək - XƏBƏRDARLIQ  |     19:30 "İplik" fabrikindən 10 minlik oğurluq - Gözətçilər saxlanıldı  |     19:17 Tofiq Bəhramov adına Respublika stadionu ESSMA-ya rəsmi olaraq üzv qəbul edilib  |     19:13 Azərbaycanda neçə nikah müqaviləsi bağlanıb?  |     19:02 Tofiq Musayev yenə UFC-də döyüşəcək - tarix açıqlandı  |     19:00 "Lion"un aşağı liqaya düşmə qərarı ləğv edilib  |     18:33 Rusiya Azərbaycanın iki müəssisəsinin süd məhsullarının idxalına qadağa qoydu  |     18:15 Naxçıvan üzrə iyul ayının pensiyaları ödənilib  |     18:13 Yekaterinburqda həbs edilən azərbaycanlılar avtomobili yandırmaqda şübhəli bilinirlər - Video  |     18:07 Bakıda iş adamının iki villası qarət edildi: Yarım milyon manatdan artıq oğurluq  |     18:06 Hindistandan Rusiyaya bir milyon əmək miqrantı köçəcək  |     17:20 "Sumqayıt" azarkeşlərinə ŞAD XƏBƏR  |     16:50 Hacıqabul şəhərinin bir hissəsi QAZSIZ QALACAQ  |     16:35 Rusiya ordusu Donetsk vilayətində yaşayış məntəqəsini işğal etdi  |     15:34 Bakı və Sumqayıt şəhərlərində oğurluq edən şəxslər saxlanılıblar  |     14:40 Trampın Netanyahu ilə görüşünün təfərrüatı məlum oldu  |     14:34 2025-ci ildə 6 minə yaxın keçmiş məcburi köçkün bu kəndlərə qayıdacaq  |     14:27 Astarada 650 abonentin qaz təchizatı dayandırılacaq  |    

Qızarmış kartof beyin neyronlarını öldürür

Qızarmış kartof sevgisi beynin qiymətli neyronlarının ölümü ilə nəticələnə bilər.

“Medicina” xəbər verir ki, dietoloq Yelena Solomatina qızarmış kartofun beyin qan dövranını poza biləcəyini deyib:

“Qızarmış qidalar, xüsusən kartof-fri, qızarmış kartof damarlarda xolesterin tıxacları yaradır.
Nişastalı kartof yüksək qlikemik indeksə malikdir.

Bu o deməkdir ki, kartofda olan sadə karbohidratlar dərhal mənimsənilir, bu zaman da qanda şəkər tez yüksəlir.

Bu qidanı tez-tez yeyənlərdə iltihab artır, bu zaman damarlar sıradan çıxır, nəticədə baş beynin oksigen təminatı azalır.

Damarların divarı zədələnir, xolesterin divarları örtür, qan dövranı pozulur.

Bu zaman beynin neyrtonları ölür, nəticədə yaddaş pozulması, əqli zehni yorğunluq, gələcəkdə demensiya riski artır.

Buna görə də qızarmış kartof və bu kimi yeməkləri azaltmaq lazımdır”.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 110 30.01.24 13:23