Gündə 5 dəfə bu tərəvəzi yemək istənilən xərçəngin qarşısını alır » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
12:25 Bakıda zəlzələ riski: Binalar sarsıntıya tab gətirə bilər? - VİDEO  |     12:16 “28 Mall”un qarşısında plakat açan təriqət üzvləri həbs edildi - FOTO  |     12:04 Tanınmış alim VƏFAT ETDİ  |     11:56 Vətəndaşlar maaşlarını özləri seçdikləri istənilən bankdan ala biləcəklər - YENİLİK  |     11:44 Rəşad Dağlıya görə "Space TV"yə edilən xəbərdarlığa Tarix Əliyevdən REAKSİYA - FOTO  |     11:35 Keçmiş bacanağını dəmir parçası ilə döyən şəxsə hökm oxundu  |     11:30 Türkiyədə bu gün ikinci zəlzələ baş verdi  |     11:24 Ağadadaş Ağayevin balta atdığı mühafizəçi HƏBS EDİLDİ  |     22:58 Girovlarla bağlı danışıqlar uğursuz olarsa, İsrail Qəzzada döyüşləri gücləndirəcək  |     22:52 KİV: Qəzzada yaşayış binasının atəşə tutulması nəticəsində 7 fələstinli ölüb  |     22:43 İnsulin almaq üçün aptekə gedən şəxs elə orada vəfat etdi  |     22:36 Tramp 1915-ci il hadisələri barədə "soyqırımı" sözündən istifadə etməyib  |     22:15 Siyəzəndə kişi küçədə infarktdan öldü  |     22:07 Yetirmişlidən zəlzələ ilə bağlı vacib AÇIQLAMA  |     21:57 Tramp Harvardı demokratiya üçün təhlükə adlandırıb  |     21:50 Ermənistanın Azərbaycan vertolyotunu vurması ilə bağlı sənədlər məhkəmədə tədqiq olundu (FOTO)  |     21:42 Gəncədə Vətən müharibəsi qazisi intihara cəhd edib - YENİLƏNİB  |     21:35 Uzanaraq kitab oxuyanlara BƏD XƏBƏR - Bel-boyun hissələrdə...  |     21:27 Sumqayıtda 70 yaşlı kişinin meyiti tapılıb  |     21:19 İstanbulda GÜCLÜ PARTLAYIŞ - Yaralananlar var  |    

Gündə 5 dəfə bu tərəvəzi yemək istənilən xərçəngin qarşısını alır

Populyar tərəvəz düşünüləndən daha faydalıdır.

Median.Az
medicina.az-a istinadən xəbər verir ki, Böyük Britaniyanın Nyukasl universitetinin alimləri hansı tərəvəzin Yeni ildə daha faydalı ola biləcəyini müəyyənləşdirib.

Alimlər yerkökündə güclü antixərçəng təsir aşkarlayıblar.

Adətən kökdə olan beta karotini orqanizmə faydalı hesab edirlər. Amma beta karotinin xərçəngə təsiri sübut olunmayıb. Düzdür onun ürəyə, sümüklərə, gözə faydası var.

Lakin kökdə olan digər aktiv maddı - poliasetilenlər xərçəng hüceyrələrinə qarşıdır.

Alimlər kökə aid 200 meqa tədqiqatın nəticələrini təhlil ediblər.

Ümumilikdə 4,7 milyon insanın məlumat bazası yoxlanılıb.

Nəticə göstərib kio, gündə 80 qram, həftədə 400 qram kök istənilən tip xərçəng növü riskini 20% azaldır.

Hətta gündə 1 ədəd kökm belə xərçəngi 4% azalda bilir.

Fərqi yoxdur, kökü çiy və ya bişmiş formada yemək olar.

Ona görə yeni ildən kök yeməyə vərdiş edin.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 575 28.12.23 21:41