Milli yemək ənənələri COVID-19-dan ölüm səviyyəsinə təsir edir » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:49 Peskov: Zelenskinin istefası Rusiyanın danışıqlar üçün tələbləri arasında deyil  |     22:38 Zəlzələlərin Tədqiqatı bürosu: Türkiyədə afterşokların bir müddət davam edəcəyi ehtimal olunur  |     22:30 Azərbaycan kuboku: “Sabah” “Neftçi”ni məğlub edərək finala çıxıb  |     22:22 Milli Məclisin sədri Sahibə Qafarova ilə TBMM sədri Numan Kurtulmuş arasında telefon danışığı olub  |     22:14 Bakıda yeni parklanma yerləri təşkil edildi  |     22:07 Flora Kərimovanın səsi batıb  |     22:00 Telefonla ödəniş edənlərin DİQQƏTİNƏ: NFC ilə pullarınızı belə oğurlayırlar  |     21:51 İstanbulda baş verən zəlzələdə 240-a yaxın şəxs xəsarət alıb  |     21:42 Kəlbəcərdə minik avtomobili betonqarışdıran maşınla toqquşub, ölən var  |     21:23 İrəvanda Azərbaycan və Türkiyə bayraqları yandırıldı - VİDEO  |     21:12 Mingəçevirdə qadın boşqabla ərinin başını yardı  |     21:02 Əhalinin NƏZƏRİNƏ: Sabah bəzi ərazilərdə qaz olmayacaq  |     20:44 Avtobus zolağına daxil olan sürücülərə xəbərdarlıq  |     20:30 Qubada körpü qəzalı vəziyyətə düşüb, 30-dan çox kəndə gediş-gəliş çətinləşib  |     20:14 Londonda Ukrayna ilə bağlı danışıqlar keçirilib  |     20:01 Azərbaycan hökuməti Türkiyədəki silsilə zəlzələ ilə bağlı narahatlığını ifadə edib  |     19:54 Şeyxülislam Allahşükür Paşazadə İspaniyaya səfər edəcək  |     19:47 ABŞ Ukrayna və Rusiyaya "sülh ilə bağlı dəqiq təkliflər" verib  |     19:39 Səidənin yeni mahnısı plaqiat çıxdı  |     19:29 Şamaxıda bitki yığan 72 yaşlı kişi dağdan yıxılıb öldü  |    

Milli yemək ənənələri COVID-19-dan ölüm səviyyəsinə təsir edir

COVID-19-dan ölüm səviyyəsi milli qidalanma vərdişlərindən asılıdır.

“İzvestiya”nın məlumatına görə Berlində Qumboldt Universitetinin alimləri apardıqları tədqiqatlardan sonra bu qənaətə gəliblər.

Con Hopkins Universitetinin məlumatlarına əsaslanan, tədqiqatçılar Avropa ölkələri arasında ən aşağı ölüm nisbətinin Almaniya, Avstriya, Çex Respublikası, Polşa, Slovakiya və Finlandiyada qeydə alındığını göstəriblər. Orada bu dəyər 4%-i keçmir.

Ən yüksək ölüm nisbəti Belçika, Fransa, İtaliya və Böyük Britaniyadadır.

Alimlər bu ölkələrdə insanların istehlak etdiyi bəzi qidaların COVID-19-dan ölüm nisbətini təsir edə biləcəyini irəli sürüblər. Aşağı ölüm dərəcəsi olan Avropa ölkələrində çiy kələm və ya kələm turşusu kimi güclü antioksidan təsiri və ya ACE2-yə qarşı aktivliyi olan qidalar istehlak edilir.

Alimlər onu da bildiriblər ki, qidalanmanın COVID-19-un gedişinə birbaşa təsiri ola bilməz. Hətta ən faydalı qida məhsulunun da antivirus təsiri yoxdur. Bununla belə, yemək vərdişi immuniteti möhkəmlədə, yaxud, əksinə zəiflədə bilər.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 055 08.09.20 12:41