Milli yemək ənənələri COVID-19-dan ölüm səviyyəsinə təsir edir » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
13:22 Qadın ona sataşmaq niyyəti ilə evinə daxil olan kişini döyüb, qaşını və burnunu yandırdı  |     13:22 Azərbaycanda gözəllik salonları şəbəkəsinin rəhbəri keçmiş həyat yoldaşından azyaşlı övladını alır  |     23:02 İranda güclü ZƏLZƏLƏ  |     22:55 Azərbaycanda axund Quran dərsinə gələn 16 yaşlı qızı qaçırdı: Polis hərəkətə keçdi  |     22:49 İtkin düşən Cəlilabad sakini tapılıb  |     22:44 Bakıda üçüncü sinif şagirdi qəfil vəfat etdi  |     22:38 Narkotik bükümlərini udan şəxs xəstəxanada öldü  |     22:33 BMT: Dünyanın təhlükəli istiləşmədən yayınmaq üçün cəmi bir neçə ili qalıb  |     22:25 Putin Üçüncü dünya müharibəsi təhlükəsindən danışdı  |     22:20 Yerin altında nə baş verir: Böyük partlayışa hazırlaşır?  |     22:12 30 min dollarlıq tender dələduzluğu  |     22:07 Şirkətin borcu 13 milyon manatı ötdü - Sahibkara "stop" qoyuldu  |     21:59 Putin: "Dünya nizamı istənilən halda dəyişəcək"  |     21:54 İsveçrə diplomatlarını İrandan Bakıya təxliyə etdi  |     21:43 Macarıstan millisinin üzvü karyerasını "Liverpul"da davam etdirəcək  |     21:39 Məhkəmədə Bako Saakyandan Aprel döyüşləri ilə bağlı etiraflar  |     21:38 "Data Plus" ləğv olunur  |     21:31 Ukrayna Rusiyada PUA istehsalı ilə əlaqəli şəxslərə qarşı sanksiyalar tətbiq edib  |     21:31 Sakinlərin NƏZƏRİNƏ: Bəzi ərazilərdə qaz olmayacaq  |     21:26 İzmirdə meşə yanır, 5 təyyarə, 7 helikopter cəlb olunub  |    

Milli yemək ənənələri COVID-19-dan ölüm səviyyəsinə təsir edir

COVID-19-dan ölüm səviyyəsi milli qidalanma vərdişlərindən asılıdır.

“İzvestiya”nın məlumatına görə Berlində Qumboldt Universitetinin alimləri apardıqları tədqiqatlardan sonra bu qənaətə gəliblər.

Con Hopkins Universitetinin məlumatlarına əsaslanan, tədqiqatçılar Avropa ölkələri arasında ən aşağı ölüm nisbətinin Almaniya, Avstriya, Çex Respublikası, Polşa, Slovakiya və Finlandiyada qeydə alındığını göstəriblər. Orada bu dəyər 4%-i keçmir.

Ən yüksək ölüm nisbəti Belçika, Fransa, İtaliya və Böyük Britaniyadadır.

Alimlər bu ölkələrdə insanların istehlak etdiyi bəzi qidaların COVID-19-dan ölüm nisbətini təsir edə biləcəyini irəli sürüblər. Aşağı ölüm dərəcəsi olan Avropa ölkələrində çiy kələm və ya kələm turşusu kimi güclü antioksidan təsiri və ya ACE2-yə qarşı aktivliyi olan qidalar istehlak edilir.

Alimlər onu da bildiriblər ki, qidalanmanın COVID-19-un gedişinə birbaşa təsiri ola bilməz. Hətta ən faydalı qida məhsulunun da antivirus təsiri yoxdur. Bununla belə, yemək vərdişi immuniteti möhkəmlədə, yaxud, əksinə zəiflədə bilər.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 145 08.09.20 12:41