Milli yemək ənənələri COVID-19-dan ölüm səviyyəsinə təsir edir » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
20:51 Azərbaycanda avqustda dövlət qurumlarını hədəfləyən iki saxta domen bloklanıb  |     20:45 UEFA Çempionlar Liqası: "Benfika" - "Qarabağ" matçının biletlərinin qiyməti müəyyənləşib  |     20:37 Zərdabda erkən evliliyə razılıq verən valideynlər cərimələnib - YENİLƏNİB  |     20:32 Azərbaycan və Ermənistandan Gürcüstana qanunsuz keçməyə cəhd edən şəxslər saxlanılıb  |     20:24 Azərbaycan startaplarının əsas çətinlikləri açıqlanıb  |     20:19 "Həzi Aslanov" metrostansiyasında yenidənqurma işlərinin yeni mərhələsi başlayıb  |     20:14 Nazirlik rəsmisi: Ən çox şikayətlər hotel və gözəllik salonlarında sanitar normaların pozulması ilə bağlıdır  |     20:05 Sabah Azərbaycan-Türkiyə 4-cü Enerji Forumu keçiriləcək  |     20:00 Ağcabədidə 5 kiloqram narkotik satmaq istəyən şəxs saxlanılıb  |     19:52 Gələn ilin sonuna qədər daha 6 milyon uşaq təhsildən məhrum ola bilər  |     19:49 Azərbaycan Avstriyadan zərgərlik məmulatlarının alışını bərpa edib  |     19:44 11 ölkədən 100-dən çox tələbə Azərbaycana köçürülmək üçün müraciət edib  |     19:36 Sabah yağış yağacaq - PROQNOZ  |     19:31 Azərbaycan klubu doqquz basketbolçusu ilə yollarını ayırıb  |     19:22 Ermənilər Qazaxıstana, qazaxlar da Ermənistana şəxsiyyət vəsiqəsi ilə gedə biləcəklər  |     19:17 Ali Məhkəmə ad, soyad və ata adının dəyişdirilməsi ilə bağlı qərar qəbul edib  |     19:04 İsmayıllıda 61 yaşlı kişi dilindən arı sancması nəticəsində ölüb  |     18:59 Azərbaycanda I yarımildə dövlət sifarişi ilə 58 milyon manatlıq ərzaq alınıb  |     18:51 Azərbaycanın taxılçılıq müəssisəsinin xalis mənfəəti kəskin azalıb  |     18:45 "Real"ın əfsanəsi Ten Haqdan sonra "Bayer 04" klubunun baş məşqçisi ola bilər  |    

Milli yemək ənənələri COVID-19-dan ölüm səviyyəsinə təsir edir

COVID-19-dan ölüm səviyyəsi milli qidalanma vərdişlərindən asılıdır.

“İzvestiya”nın məlumatına görə Berlində Qumboldt Universitetinin alimləri apardıqları tədqiqatlardan sonra bu qənaətə gəliblər.

Con Hopkins Universitetinin məlumatlarına əsaslanan, tədqiqatçılar Avropa ölkələri arasında ən aşağı ölüm nisbətinin Almaniya, Avstriya, Çex Respublikası, Polşa, Slovakiya və Finlandiyada qeydə alındığını göstəriblər. Orada bu dəyər 4%-i keçmir.

Ən yüksək ölüm nisbəti Belçika, Fransa, İtaliya və Böyük Britaniyadadır.

Alimlər bu ölkələrdə insanların istehlak etdiyi bəzi qidaların COVID-19-dan ölüm nisbətini təsir edə biləcəyini irəli sürüblər. Aşağı ölüm dərəcəsi olan Avropa ölkələrində çiy kələm və ya kələm turşusu kimi güclü antioksidan təsiri və ya ACE2-yə qarşı aktivliyi olan qidalar istehlak edilir.

Alimlər onu da bildiriblər ki, qidalanmanın COVID-19-un gedişinə birbaşa təsiri ola bilməz. Hətta ən faydalı qida məhsulunun da antivirus təsiri yoxdur. Bununla belə, yemək vərdişi immuniteti möhkəmlədə, yaxud, əksinə zəiflədə bilər.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 235 08.09.20 12:41