Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıq » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
22:53 Aksizi olmayan 1050 qutu siqaret ələ keçirildi  |     22:15 Ağacları kəsən şəxslər təbiətə 13 min manatdan çox ziyan vurub  |     22:09 “SpaceX” daha 23 internet peykini orbitə çıxardı  |     21:02 Ermənistanda 13 yaşlı qız zorlanıb  |     20:57 Daha 2 nəfər dəm qazından zəhərlənərək ÖLDÜ  |     20:50 4-cü sinifi bitirənlər üçün "Son zəng" keçirilir? - Rəsmi AÇIQLAMA  |     20:43 Sabah temperatur 30 dərəcəyədək YÜKSƏLƏCƏK  |     20:36 Mühərrikli velosipedlər üçün gömrük rüsumu müəyyənləşdi  |     20:29 Qırğızıstanda “TikTok” qismən BAĞLANDI  |     20:16 Britaniya İranın vəzifəli şəxslərinə sanksiya tətbiq etdi  |     20:10 Vaqif Mustafazadə ilə bağlı nadir görüntülər - Video  |     19:58 Azərbaycanın Milli Qəhrəmanı infarkt keçirdi  |     19:50 İşğaldan azad olunan ərazilərdə 13 məktəb tikilir  |     19:44 Temperatur 30 dərəcəyə yüksələcək  |     19:35 Bakıda azyaşlıya hədə-qorxu gələn gənclər saxlanıldı  |     19:23 785-ci gün: Rusiyanın itkiləri yeniləndi  |     19:17 Rusiyada daha 10 qəsəbə su altında qaldı  |     19:08 Rusiya səfiri Almaniya XİN-ə çağırılıb  |     18:56 Ermənistan XİN: “Brüssel görüşündə gizli gündəm olmayıb”  |     18:52 Bakıda narkokuryerdən beş kiloqram narkotik götürülüb - VİDEO  |    

Nəyə görə əti soyuduqdan sonra yemək olmaz? – Həkimlərdən xəbərdarlıq

Ətdən hazırlanmış soyuq qəlyanaltılar qida rasionunda kifayət qədərdir. Amma tibb alimləri bildirir ki, əti soyuq halda yemək disbakterioz yaradır və maddələr mübadiləsini pozur.

Median.Az
medicina.az-a istinadən bildirir ki, yüksək zülal tərkibli qidaların mədədə 2-3 saat ərzində tam həlli üçün onların temperaturu yüksək olmalıdır. Soyuq ət mədədən tez keçərək, nazik bağırsağa 2 dəfə sürətlə ötürülür ki, bu da zülalın tam normasında həzm olunmasına mane olaraq, orqanizmin lazımi qədər zülal almamasına səbəb olur.

Qədimdə nənələrmiz ağrı və spazmlarda isti çay və ya şorba içməyi məsləhət edirdilər. Bu əbəs yerə deyil. Yalnız isti halda qida və maye mədəni sakitləşdirir, spazmı götürür, əzələləri boşaldır.

Eləcə də isti yemək və isti ət qəbulundan dərhal sonra soyuq içki içmək mədə-bağırsağı məhv edir.
Mədə üçün qidanın optimal hərarəti bədən temperaturuna yaxındır: 36-40 dərəcə. İnsan çox soyuq və çox qaynaq yeməklərdən qaçmalıdır.

Xüsusən əgər qızardılmış ət, ət yeməkləri soyuyubsa, onu yaxşıca isidib sonra yeyin.
скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 991 09.03.19 19:33