Alimlər xərçəng xəstəliyindən qoruyan ərzaq məhsulunu müəyyən etdilər – Möcüzə yaradan qida » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
16:01 Sabiq baş pediatr intihardan əvvəl məktub yazıbmış  |     15:50 Antalyada baş vermiş kanat qəzasının pərdəarxası görüntüləri - VİDEO  |     15:48 Qırğızıstan Prezidenti Ağdam rayonunda məktəbin tikintisi barədə danışıb  |     15:47 Sadır Japarov: “Birgə Bəyannamə iki ölkə arasında strateji münasibətlərin daha dərin xarakterini təsbit edir”  |     15:46 Şuşaya ilkin mərhələdə 50 ailə köçürüləcək  |     15:41 Tanınmış modeli döyməkdə təqsirləndirilən şəxs yenidən hakim qarşısında  |     14:27 Sabiq baş pediatr Nəsib Quliyev özünü güllələyib  |     13:26 Xuliqanlıqda ittiham olunan MMA döyüşçülərindən biri azadlığa buraxıldı  |     13:12 Alimlər Günəşdə çox güclü partlayış qeydə alıblar  |     12:58 Bakıda tarixi hamam narkomanların yuvasına çevrilib - VİDEO  |     12:52 Qazaxın azad olunan kəndində 90-cı illərdən qalan texnikamız - VİDEO  |     12:49 Yarım milyonluq mənimsəmədə ittiham olunan politoloqla bağlı qərar verildi  |     12:48 Hadrut yenidən qurulur - Ən son görüntülər  |     12:34 ABŞ-da Castin Biberin yaxın dostu, reper Kris Kinq güllələndi  |     12:25 Bakıda keçmiş məcburi köçkünlərin evləri ucuz qiymətə satışa çıxarılır - QİYMƏTLƏR  |     12:24 Bakıda taksilərin qiyməti bahalaşdı - VİDEO  |     12:21 AQTA-dan bazar rəhbərlərinə XƏBƏRDARLIQ  |     12:19 Qadının üzərinə benzin tökərək yandırdığı deyilən kişi məmur oğlu imiş - AÇIQLAMA  |     12:18 Bakıda təhlükəli vəziyyət: 130-dan çox yaşı olan bina hər an uça bilər - VİDEO  |     12:16 Sabah 31 dərəcə isti olacaq - PROQNOZ  |    

Alimlər xərçəng xəstəliyindən qoruyan ərzaq məhsulunu müəyyən etdilər – Möcüzə yaradan qida

Bütün tədqiqatlar göstərir ki, xərçəng xəstəliyinin başlıca səbəbləri qidalanma rejimi ilə bağlıdır. Bu baxımdan onkoloji xəstəliklərin profilaktikası da düzgün qidalanma ilə mümkündür.
Son tədqiqatlar isə göbələyin xərçəngə qarşı güclü vasitə olduğunu aşkara çıxarıb. Amma söhbət heç də bütün göbələk növlərindən getmir. Əslində göbələyin onkoloji xəstəliklərə qarşı immunitet yaratdığı əvvəldən bəlli idi. Amma son tədqiqatlar nəticəsində xərçəng xəstəliyini önləyən göbələk növü müəyyən edilib. Bu məhsuldan müntəzəm istifadə etmək onkoloji xəstəliklərdən qoruyur. Üstəlik, xərçəng xəstəliyini ilkin mərhələdə dayandıra da bilir.


Mütəxəssislərin həyata keçirdikləri tədqiqatlar zamanı süd vəzisində xərçəng şişi olan qadınların gündəlik qida rasionuna şampinyon göbələyi əlavə edilib. Nəticələrə əsasən, xərçəng hüceyrələrinin artım sürəti əhəmiyyətli dərəcədə zəifləyib.
Alimlər bunu onunla izah ediblər ki, şampinyon göbələyi orqanizmə düşdükdən sonra iltihab yaradan və bununla da onkoloji xəstəliklərə yol açan bakteriya və viruslar üçün müəyyən maneə yaradır. Şamonyon göbələklərinin tərkibində dendrit hüceyrələrin inkişafına müsbət təsir göstərən maddələr var. Bu hüceyrələr xərçəng xəstəliyinə qarşı mübarizə aparan ən güclü hüceyrələr hesab edilir. Bunun nəticəsi olaraq immun sistemini gücləndirən və xərçəng hüceyrələrinin orqanizmi zədələməsinin qarşısını alan T-limfositlərin hasilatı artır.


Tədqiqatçılar bu xəstəlikdən əziyyət çəkən qadınlara tövsiyə edirlər ki, hər gün 100 qram həcmində şampinyon göbələyi yesinlər.

Həmçinin bu qida təkcə süd vəzisi xərçəngindən əziyyət çəkən qadınlara deyil, profilaktika məqsədilə hamıya tövsiyə olunur. (SaglamOlun.com)скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            2 283 14.03.18 19:41