Açıqda satılan qidalar ölümə apara bilər - VİDEO » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
17:09 Alimpaşa Məmmədovun məhkəməsində iki müəssisə üzərindəki həbs qərarı qismən götürülüb  |     17:00 Konqoda meymunçiçəyi epidemiyası elan edilib  |     16:35 İkinci əl məhsulun oğurluq olmadığını necə bilmək olar? - VİDEO  |     16:31 Sabiq baş məşqçisi Hafiz Əliyev vəfat etdi  |     16:30 Səudiyyə Ərəbistanının kralı xəstəxanaya yerləşdirilib  |     16:19 Naxçıvanda 10 aydan çoxdur ki, maaş ala bilməyən işçilər etiraz etdilər - VİDEO  |     16:01 Sabiq baş pediatr intihardan əvvəl məktub yazıbmış  |     15:50 Antalyada baş vermiş kanat qəzasının pərdəarxası görüntüləri - VİDEO  |     15:48 Qırğızıstan Prezidenti Ağdam rayonunda məktəbin tikintisi barədə danışıb  |     15:47 Sadır Japarov: “Birgə Bəyannamə iki ölkə arasında strateji münasibətlərin daha dərin xarakterini təsbit edir”  |     15:46 Şuşaya ilkin mərhələdə 50 ailə köçürüləcək  |     15:41 Tanınmış modeli döyməkdə təqsirləndirilən şəxs yenidən hakim qarşısında  |     14:27 Sabiq baş pediatr Nəsib Quliyev özünü güllələyib  |     13:26 Xuliqanlıqda ittiham olunan MMA döyüşçülərindən biri azadlığa buraxıldı  |     13:12 Alimlər Günəşdə çox güclü partlayış qeydə alıblar  |     12:58 Bakıda tarixi hamam narkomanların yuvasına çevrilib - VİDEO  |     12:52 Qazaxın azad olunan kəndində 90-cı illərdən qalan texnikamız - VİDEO  |     12:49 Yarım milyonluq mənimsəmədə ittiham olunan politoloqla bağlı qərar verildi  |     12:48 Hadrut yenidən qurulur - Ən son görüntülər  |     12:34 ABŞ-da Castin Biberin yaxın dostu, reper Kris Kinq güllələndi  |    

Açıqda satılan qidalar ölümə apara bilər - VİDEO

Tərifi yaxşı səslənsə də açıq havada satılan qidaların necə bişirilməsi göz qabağındadır.

ARB 24 xəbər verir ki, əlcəksiz hazırlanan bu qida məhsullarını bişirənlərin hansısa xəstəliyinin olub-olmadığını da dəqiq bilmək çətindir.

Buna baxmayaraq, küçədə satılan dönər və un məmulatlarını alıb yeyənlər heç də az deyil. Mütəxəssislər bildirirlər ki, açıq havada satılan qidaları alanlar mikrob və bakteriyalarla yanaşı, quşlar, ağcaqanadlar, pişiklər və itlərdəki viruslara da yoluxa bilərlər.

Çünki heyvanlardakı viruslar hava axını vasitəsilə asanlıqla qidaların üstünə hopur. Qidaların gigiyenik tələblərə cavab verməyən yerlərdə hazırlanması zəhərlənmələrə də gətirib çıxara bilər.

Terapevt Tural Qəmbərli havanın viruslarla zəngin olduğunu bildirib:

“Hava göbələk sporları və virus infeksiaları ilə zəngindir. Açıqda satılan qidalar üçün bu bakteriyaların törəyir. Xüsuilədə bu ət qidalarında daha əlverişli şərait yaradır. Elə infeksialar da var ki, onlar özünü daha gec biruzə verir. Həzm sisteminin müəyyən şöbəsində həzm gedir və daha gec bilindiyi üçün fəsadları daha böyük və müalicəsi ağır olur”.

Azad İstehlakçılar Birliyinin sədri Eyyub Hüseynovun sözlərinə görə, təkcə Bakıda təxminən 15 mindən çox dönərxana var.

Və bu dönərlərin hazırlanmasında istifadə olunan ət məhsulları mənfi 20 dərəcədə dondurulduqdan sonra bişirilməlidir. Onun hazırlandığı yerlərə də xüsusi diqqət yetirilməlidir. İstehlakçıların hüquqlarının müdafiəsi haqqında qanuna görə, alıcının haqqı var ki, aldığı dönərin gigiyenik sertifikatını tələb etsin. Amma reallıq onu göstərir ki, alıcıların əksəriyyətini bu sənəd maraqlandırmır.

İstənilən halda seçim sizindir. Əgər sağlamlığınızın keşiyində durmaq istəyirsinizsə, aldığınız qidaların necə hazırlandığına və harada satılmasına fikir verməniz məsləhətdir.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            1 304 12.03.18 17:22