Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı » Median.Az - Bütün xəbərlər bir ünvanda
17:15 Almaniya XİN-dən Azərbaycan və Ermənistan arasında əldə edilmiş razılığa REAKSİYA  |     16:59 Bakıda taxta bazarı yanır  |     16:49 Cavanşir Məmmədovun ölümündən əvvəlki son görüntüsü - VİDEO  |     16:41 Rusiya sülhməramlıları Azərbaycandan getmək üçün Goranda toplaşdılar  |     16:30 Bakıda əyləncə mərkəzində yanğın - VİDEO  |     16:12 Moskva yaxınlığında azərbaycanlı iş adamı güllələndi: Qətl sifarişini qadın verib? - VİDEO  |     16:08 Bakıda daha bir müntəzəm marşrut xətti “BakuBus”a verilib  |     14:57 Bakıda minlərlə qutu aksiz markasız siqaretlər aşkar ediblər  |     14:45 Moskva yaxınlığında azərbaycanlı iş adamı qətlə yetirilib  |     14:42 İşıqfora təpik atan yeniyetmə valideynləri ilə birlikdə polisə dəvət olunub - VİDEO  |     14:30 Müştərilər 86 milyon manat depoziti geri çəkdi - “Accessbank”da nə baş verir?  |     14:23 Ermənistan baş naziri: “Rus sərhədçiləri Tavuşdakı postları tərk edəcəklər”  |     14:22 Beynəlxalq axtarışda olan şəxs xüsusi konvoyun müşayiəti ilə Azərbaycana gətirildi  |     14:22 Ukrayna parlamentinin nümayəndə heyəti Azərbaycana gəlir  |     14:21 Zakir Həsənov Qarabağdan çıxan Rusiya sülhməramlıları ilə bağlı göstəriş verdi - VİDEO  |     14:17 Nazirliyin üç strukturu dövlət orqanlarının aparatı siyahısından çıxarıldı  |     14:17 Baş Prokurorluğun 42 yaşlı yüksəkvəzifəli əməkdaşı qəfil vəfat etdi  |     14:15 Azərbaycan nefti bahalaşdı  |     14:14 Bakıda 22 yaşlı qız qətlə yetirildi, cinayət işi açıldı - YENİLƏNİB  |     14:12 Xankəndidə tapança, avtomat və qumbaralar tapılıb  |    

Məşhur həkim çörəklə bağlı qorxunc faktlar açdı

Tibb elmləri namizədi, təbiətşünaslıq üzrə fəlsəfə doktoru Viktor Xruşçev çörəyin zərərləri barədə şok faktları açıqlayıb.

Median.Az
publika.az-a istinadən xəbər verir ki, rusiyalı həkim çörəyin tərkibindəki mayanın qana keçərək çoxalmağa başladığını və beləliklə də orqanizmdəki vitaminlər, mikroelementlər, zülalları tükəndirdiyini deyib. Maya bədəndə yaşayan parazitlərin inkişafına şərait yaradır. Bu səbəbdən də həkim müasir çörəyi bəşəriyyətin ən dəhşətli kəşflərindən biri hesab edir.

Bişirmə zamanı müasir maya özü gluten kapsuluna daxil edilir. Bağırsaqda bu kapsulalar selikli qişanı zədələyir və nəticədə normal bağırsaq mikroflorasını pozur. Bundan başqa, onlar yalnız bağırsaqda deyil, qan plazmasında da yaşaya bilir və sərbəst olaraq çoxalırlar. Bu, bir çox müxtəlif növ zəhərlənmə, göbələk xəstəlikləri və immunitetin zəifləməsinə gətirib çıxara bilər ki, bu da ilə xroniki xəstəliklər və neoplastik proseslərlə nəticələnə bilər.

"Maya hüceyrələri qida rasionundan müasir çörəyi çıxardıqdan 5 il sonra orqanizmdən yox ola bilir. 20-ci əsrin 40-cı illərinə qədər tamamilə fərqli maya növü istifadə edilirdi. Bu mayalar insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılmırdı. Yəni, bağırsaqda yaşayan faydalı bakteriyaları öldürmürdülər. Lakin xəmir 24 saat ərzində acıyırdı, bu isə çörəkçiləri qane etmirdi.

İstehsal prosesini intensivləşdirmək üçün tamam başqa cür maya istifadə etməyə başladılar. Hansı ki, rəsmən patogen mikroorqanizmlər sayılır (və bu gizli informasiya deyil), müəyyən şəraitdə xəstəlik doğurur və indi onlara "maya" deyilir. Xəmir təxminən bir saat ərzində bu cür mayalar sayısində özünə gəlir.

Bu gün çörəklərə qatılan termofilik maya insan simbiotik mikroflorasının antaqonistləri sayılır. Bu, o deməkdir ki, mayalar yoğun bağırsaqlarda insan orqanının tam fəaliyyət göstərməsi və sağlamlıq üçün lazım olan yaxşı mikrobları, faydalı bioloji aktiv maddələr və digər faydalı elementləri öldürür.скачать dle 11.3




Şahidi olduğunuz hadisələri çəkib bizə göndərin!




            486 23.08.21 23:52